Recepty

Čočka jinak

Po návratu z Francie minulý týden bych se rád s Vámi podělil o recept na pokrm, který mi dali k večeří mí, francouzští přátelé. Název jsem pozměnil, protože z dětských let stravován v školních jídelnách mám hroznou představu na jídla s MRKVÍ ( příšerná flaksa hovězího masa a k tomu odporná mrkev s načernalými bramborami), nicméně tady je mrkev s čočkou a je super.

Budeme potřebovat :

  • 300 g čočky - nejlépe zelené, aby se nerozvařila
  • 150 g na kostičky nakrájené mrkve
  • 1 cibule
  • 70 g másla
  • 150 g na kostičky nakrájené prorostlé slaniny
  • 300 ml drůbeřího vývaru
  • súl, pepř

na zálivku :

  • 40 g dijonské hořčice
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 ml olivového oleje
  • 3 lžíce nasekané petrželky

Autor: Jiří Hudek      Datum: 19.07.2011      Počet přečtení: 1055

Francouzská kuchyně - Vepřové se zelím a švestkovou omáčkou.

Tento pokrm možná vyvolává v nás asociaci na několik českých jídel z kombinovaných dohromady, ale je však méně kalorický a též výtečný.

Budeme potřebovat :

  • přes kilo vepřové plece - fakt dobře očištěné a libové
  • hodně silný plátek másla
  • lžička nového koření
  • 2 - 3 pol.lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 1/2 kg zelí
  • 4 pol.lžíce citronové šťávy

 na švestkovou omáčku:

  • velká sklenice kompotovaných švestek
  • silný plátek másla - nešetřit
  • hrst nakrájených jarních cibulek
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • kuřecí nebo slepičí vývar
  • trochu hladké mouky

 

 

 

Autor: Kamelie      Datum: 28.03.2011      Počet přečtení: 1286

Marinovaný losos s estragonem

Velice jednoduchý,  pikantní a zdravý pokrm. Doporučuji podávat s bílým vínem např. Chardonnay ze sklepa J.P.Teissedre, které máme  sudové i lahvové.

Budete potřebovat :

- na marinádu

 

  • filet z lososa i s kůží asi 250 g
  • čerstvý estragon
  • 1 citrón
  • hrubozrnná mořská sůl

 

- dále

 

  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ančovička
  • 1 chilli paprička
  • 300 g špaget
  • hrst čerstvé petrželky

 

Autor: Jiří Hudek      Datum: 01.02.2011      Počet přečtení: 1494

RECEPT - Pizza San Domenico

Tento recept jsem vyzkoušel s našimi novinkami - Čerstvým tvarohovým sýrem a olivovým olejem, které nabízíme v naší vinotéce.

Autor: Kamelie      Datum: 03.08.2010      Počet přečtení: 1567

RECEPT - Janovské špagety

Byl jsem pozván k příteli na večeří. Jelikož pobývá již několik let v slunečné Itálii, tak jsem se těšil na nějakou italskou baštu.  Na stole ve velké míse na mne čučely, jak jinak, než  špagety se sýrovou omáčkou. Samozřejmě vynikající pokrm ke kterému jsme popíjeli bílé víno LES FIEFS D´AUPENAC BLANC 2005, oblast Saint-Chinian, Cave - Roquebrun z naší vinotéky, oceněné medailí Mácon 2006. POZOR !! - Pokud ho budete chtít a řeknete, že ho chcete k tomuto receptu, dostanete slevu 50 kč !! A tady je recept na špagety:

Autor: Kamelie      Datum: 31.05.2009      Počet přečtení: 1815

RECEPT - Rizoto s lososem

Po uvaření tohoto  italského pokrmu jsem si řekl, že ho musím doporučit ostatním . Je dobré použít co nejčerstvějšího lososa , v našich podmínkách  chlazeného. Rýži je nejlépe vzít speciální - arborio, která má schopnost absorbovat velké množství vody. Jako vermut jsem použil  slaďoučký a kořeněný Moscatel a na zalití rýže, bílé víno Blancou coupage (odrůdy Macabeo,Xarel-lo) z naší vinotéky od  Eudalda Massananoya. Tento sklep praktikuje ekologickou výrobu vína v oblasti Penedés ve Španělsku.

Autor: Kamelie      Datum: 26.02.2009      Počet přečtení: 1674


KOŠÍK

celkem kusů v košíku:
0

v košíku máte zboží za:
0,- Kč